Domenicali proučava F1 ulaz za VW

Glasine su se proširile nedavno kada je svrgnuti šef tima Ferrari Stefano Domenicali pojavio u Audiju, jednom od  nemačkih proizvođača automobila u Volkswagenovom vlasništvu.

Počeo je sa poslom u Novembru, ali je Audi izjavio da je njegova uloga ograničena na oblasti servisa i mobilnosti a ne moto sportu.

Međutim, u četvrtak u izveštaju britanskog izveštavača BBC italijan Domenicali rekao je da u stvari sprovodi studiju o potencijalnom ulasku u Formulu 1 za Volkswagen.

Težak odnos

Izveštaj se neobično poklopio sa novostima da Bernie Ecclestone bi mogao uskoro biti marginalizovan u svojoj ulozi kao izvršni šef F1. On i njegov kolega Ferdinand Piech već dugo imaju problematičan odnos, prema dopisniku BBC-a Andrew Benson.

„Neko od njih će morati da napusti svoje trenutno mesto pre nego što bi VW grupa mogla ući u F1“ objasnio je on.

Odlična platforma

Predstojeće promene u VW takođe mogu otvoriti put ka F1, kao bivši vlasnik tima i šef Eddie Jordan tvrdi da će Martin Winterkorn biti Piech-ov naslednik.

Jordan je rekao da Winterkorn je oduvek verovao da je F1 je dobra platforma za brendove grupacije. Privatno mi je rekao da VAG treba da bude deo F1″

Winterkorn je izjavio nemačkom listu Bild am Sonntag prošlog meseca: „Naši brendovi u moto sportu su uspešniji nego ikad, bilo u DTM-u sa Audijem ili Le Mans sa Audijem i Porseom, ili u WRC-u sa Volkswagenom.“

„Verujemo da smo u zaista dobroj poziciji“ dodao je.

 

Video