Lorenzo u Ferrariju

I dok se njegov klupski kolega Valentino Rossi proteklog vikenda provodio, boreći se za pobedu na Monza Rally Showu, on se priprema za trku izdržljivosti tokom koje će voziti Ferrari. Pogađate, pričamo o Jorge Lorenzu koji će od 11 do 13. decembra učestvovati na trci 12h Abu Dhabia koja se vozi na stazi Yas Marina.

Španac će tokom ove trke biti za upravljačem Ferrarija 458 GT3 Kessel, koji će deliti sa australijskim vozačem Liam Talbotom, koji se na trci 24h Spa popeo na pobedničko postolje. Treći vozač još uvek nije poznat, a poznato je da će sponzor ovog izleta biti Monter Energy.

Trka je podeljena u dva dana, gde je svaki dan podeljen u dve sesije od po tri sata, od koja se prva vozi po danu, a druga noću. Ovaj način trkanja više deluje kao sprint trka, nego kao klasična trka izdržljivosti, zbog čega se očekuje da će vozači biti dosta agresivniji.

Lorenzu ovo nije prvi put da će na stazu izaći na četiri točka. Učestvovao je 2010. godine na trci 500km Alcaniza sa Fiatom 500 gde se popeo na podijum, a već sledeće godine je sa Seat Leonom Supercopa vozio trku 24h Barselone. Na trci u Abu Dhabiu startovaće 32 posade.

 

 

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video