Moto trke MotoGP

Yamahina trka u Argentini

Fabrička Yamaha zauzela je dva prva mesta i time nadmašila direktne konkurente čiji vozači nisu završili trku.

Španac Maverick Vinales stigao je do druge pobede u sezoni i sa maksimalnih 50 poena trenutno je vodeći u šampionatu. Druga pozicija pripala je njegovom klupskom kolegi Valentinu Rossiju, a treća Crutchlowu.

Već u prvim sekundama trke van staze se našao Jorge Lorenzo, dok je trkom poveo Marc Marquez koji je krenuo da podiže tempo, koji ga je skupo koštao – Završio je u šljunku pored staze, bez poena. U tom trenutku Vinales preuzima prvu poziciju na kojoj ostaje do kraja trke. Cal Crutchlow je dugo bio na drugoj poziciji, ali ga je pet krugova pre kraja trke obišao Rossi.

Borba za četvrto mesto bila je žestoka i baš kada je delovalo da će iz tog duela kao pobednik izaći Pedrosa, on je završio van staze. Aleix Espargaro napravio je grešku kada se borio sa bolje pozicine i tokom pada sa staze je izbacio i Doviziosoa.

Na kraju, kao četvrtoplasirani kroz cilj je prošao Alvaro Bautista, ispred fantastičnog Zarca. U poslednjim krugovima Folger je uspeo da nadmaši Petruccia i dođe do šeste pozicije.

Na osmom mestu završio je Redding ispred Millera i Abrahama koji kompletiraju prvih deset vozača.

KTM nije dugo čekao za prve poene, jer su se oba vozača proizvođača iz Austrije našla u poenima.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video