Auto trke Formula E

Franck Montangy pozitivan na kokain

Nekadašnji vozač Formule 1 Franck Montagny strahuje da bi njegova trkačka karijera mogla biti okončana nakon rezultata testova koji su pokazali da je pozitivan na kokain.

Bivši vozač Super Aguri tima, koji je započeo sezonu 2014-2015 za Andretti Autosport tim u Formuli E, je suspendovan sa takmičenja i čeka odluku o daljim sankcijama.

Prema trvdnji grancuskog magazina L’Equipe, Montagny nije osporio rezultate testa sprovedenog nakon druge trke u Maleziji koja je vožena 22. novembra 2014. godine.

„Auto sport je možda mrtav za mene“ – rekao je Francuz. „Nakon trke u Maleziji video sam tipa koji mi je signalizirao testiranje. U tom trenutku, odmah sam shvatio. Znao sam da ću pasti. Bilo me je sramota.“

Montagny je pre 2006. godine, kada je vozio za sedam trka za Super Aguri tim, bio an testovima od strane Renoa, jer je osvojio titulu u Nissan svetskoj seriji i u Otvorenom Formula šampionatu Japana 2001. godine.

Nakon učešća na 24 časa Le Mana 2010. i 2011. godine i osvajanja trke Američke Le Man serije, Montagny je u osnivačkoj sezoni prešao u Formulu E gde je na prvoj trci u Pekingu završio kao drugoplasirani, dok je na drugoj trci osvojio slabo 15. mesto. Na poslednjoj trci u Urugvaju nije vozio navodeći bolest kao razlog, a na njegovo mesto je došao Matthew Brabham.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video