Endurance Moto trke

Moped Endurance Cup i u 2018. godini

Moped Endurance Cup, disciplina koja je prošle godine izazvala veliku pažnju mnogih takmičara, u 2018. godini nastavlja sa postojanjem i funkcionisanjem, uz određene promene koje će se dogoditi.

Tokom sastanaka timova odlučeno je da se klase Serija i Open podele u dve različite trke, pa će tako Open klasu voziti dva takmičara za 60 minuta, dok će se klasa Serija i dalje voziti četiri puna sata, dok će se na jednom mopedu nadmetati tri takmičara.

Za 2018. godinu u kalendaru koji se nalazi na zvaničnom sajtu MEC,  nalazi se pet različitih staza i šest različitih konfiguracija. U planu za 2018. godinu su Ada Huja, Kula, Beranovac, Ponikve i Vršac, a organizatori najavljuju i direktne prenose svih trka koje se voze u okviru kupa.

Organizatori su uveliki i prijavu za timove koji će se nadmetati u 2018. godini, pa se tako pozivaju svi učesnici da popune upitnik na sajtu, kako bi na vreme zauzeli svoj startni broj.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video