Zvanično: Stoner ponovo u Ducatiju

Minut nakon što je Honda objavila raskid saradnje sa Casey Stonerom, Ducati je zvanično objavio da je Casey Stoner „zaštitno lice i test vozač“ proizvođača iz Bolonje.

Australijanac je najuspešniji Ducatijev vozač u MotoGP šampionatu, jer je 2007. godine uspeo da stigne do titule. Stoner se 2012. godine povukao iz šampionata, a prisutan je bio kao test vozač.

U Ducatiju su potvrdili da će Stoner kao brend amabasador uzeti učešće na manifestaciji „World Ducati Week“ početkom jula, a takođe će i nekoliko puta u toku sezone testirati MotoGP motor.

Obe strane izjavile su kako su oduševljene ponovnom saradnjom. Stoner je izjavio kako je već pričao sa Gigijem Dall’Ignom i kako će mu pomoći u daljem razvoju motocikla.

Stoner je ostao upamćen među fanovima Ducatija kao jedini osvajač titule za Ducati. On je u periodu od 2007. do 2010. godine ostvario 23 pobede.

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video