Zoran Ćalić osvojio SOR B ligu

Uzbudljiva sezona u B ligi SOR Šampionata je završena 1. novembra. Iskustvo i karting broj 14 su Ćaliću bili dovoljni da na kraju bude na centimetar ispred mladih konkurenata. Konačni raspored na generalnom plasmanu je: Zoran Ćalić (327 poena), Đorđe Štulić (323), Andrijana Radović (313), Miloš Đokić (311) pa Milan Markov (302). SOR Vesti čestitaju svima na velikom takmičarskom duhu, fer play-u i kvalitetnim trkama tokom cele sezone!

Za učešće na poslednjem trkačkom danu, kada su se vozile dve trke od osam i 14 krugova, prijavilo se 12 drugoligaša koji su raspoređeni u dve grupe. Prvo zlato u karijeri, sa dve pobede, osvojio je Dragan Hadžić, srebro je uzeo Milan Markov sa petim i prvim mestom, a bronzu Andrijana Radović sa četvrtim i drugim mestom.

U prvoj trci prve grupe, žreb je odlučio da se za osam krugova desi samo jedna promena u redosledu trkača u odnosu na start: Đokić je prestigao Štulića uzevši mu drugo mesto i to je to. Ćalić je sa prvog grida krenuo u kartingu broj 14 i, pokazaće se kasnije, prikupio dovoljno poena da osvoji šampionat.

U drugoj grupi je pobedila dvojka koju je vozio Hadžić. Drugi je bio Ozren Čolić. Milan Đurić nije završio trku.

U dužoj trci prve grupe, ponovo pobeđuje četrnaestica koju ovaj put vozi Milan Markov. Sjajnom vožnjom, druga je bila Andrijana koja je u četvrtom krugu pre kraja, neverovatnim preticanjem u tornju, uzela Štuliću drugo mesto i četiri poena više – baš onoliko koliko je Štuliću na kraju falilo da prestigne Ćalića. To obilaženje je, zbog svih okolnosti, ovogodišnji potez B sezone.

U drugoj grupi, opet pobeđuje Hadžić katapultirajući se sa poslednjeg grida u 14-ici – do lakta je već bio ispred svih… Nikola Vukelić nije završio trku.

b1

Prelazak u A ligu

Nakon završetka sezone, SOR čeka svečana dodela trofeja, a onda i pripremanje naredne sezone. Već se dosta šuška oko prelaženja u A ligu. Još uvek se ne zna tačan broj onih koji će postati prvoligaši, ali su SOR Vesti pitale one koji mogu da dobiju poziv. Evo šta kažu:

Miloš Đokić: “Ako me pozovu – ja ću da vozim. Naučio sam dosta stvari i jedva čekam da vozim sa njima. Međutim, znam da je to potpuno druga priča nego B liga.“

Goran Teofilović: „Ako se šuška o prelasku u A, ne šuška se za mene. Čekaj prvo da pobedim u B.“

Đorđe Jovanović: „Ako me pozovu, naravno da ću da vozim.“

U prošlonedeljnim intervjuima, Milan Markov je ovim povodom rekao: „Videćemo kakva bude odluka organizacije u vezi sa brojem vozača koji prelaze u A, odnosno koliko vozača iz A neće nastaviti da vozi. Realno, voleo bih. Ipak su tamo najbolji vozači. Pogoduje mi i limit težine koja je meni hendikep. Možda bih u A mogao mnogo više da pružim nego sada.“

Đorđe Štulić: „Nadam se, ali nisam siguran da ću ga prihvatiti. Ne verujem da ću doći na sve trke zato što ću dosta trenirati sa trkačkim kartingom, moguće je da ćemo ići na druge staze. Pored toga, tu je i posao sa tatom… Nisam siguran, ali videćemo.“

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video