Auto trke Kružne trke

Zima Motorsport garaža iz Čikaga

Zima Motorsport je trkačka garaža osnovana 2002. godine u Čikagu. Osnovao je naš čovek Stefan Sajić, koji se u Sjedinjenim Američkim Državama bavi trkanjem.

Stefan koji je rođen 1990. godine, u SAD se otisnuo 1996. godine, a dve godine kasnije počinje da se bavi trkanjem. Sa 17. godina konkurisao za sedište u Toro Rosso F1 timu.

Prvi šampionat Stefan je uzeo 1998. godine u dečijem kartingu, nakon čega je došlo još pet karting titula. U 2004. godinu završava školu za Formule sa Skip Barber Formula Mazda  i vozi njihovu seriju. U 2006 vozio je Jim Russel Seriju sa Formula Renault.

Posle toga pocinje da sprema BMW E46 M3 za trke u German Touring Seriju GTS 3 Klasi. Osvaja dva šampionata u GTS3 Klasi sa BMWom.

Trenutno se spremaju dva BMW M235iR  za 2017 Pirelli World Challenge Seriju i voziće se u klasi Touring Car.

Boje Zima Motorsporta kao glavnog sponzora u Srbiji braniće Andrija Živanović, koji će u 2017. godini nastupati sa Fićom grupe E1 za tim Racing Tribe, a kako nam navodi Andrija, ukoliko bude imao vremena pored dogovorenih nastupa, Stefan će nastupiti na nekoliko trka u Srbiji u klasi 2, Yugo Hibrid.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video