Žestoka WSS borba

Nakon što je poveo od prvog kruga, osvajač pol pozicije Jules Cluzel na MV Agusti odneo je pobedu u Portimau, odolevajući stalnom pritisku Kenana Sofuoglua, trenutno vodećeg u šampionatu.

Francuz i Turčin su se čak nekoliko puta dotakli tokom poslednjeg kruga, ali su obojica ostali na točkovima, a Cluzel je kroz cilj prošao 0.184s ispred Sofuoglua.

Amerikancu PJ Jacobsenu prijala je promena tima, pa je samo nastavio dobar tempo sa kvalifikacija i popeo se na poslednje mesto pobedničkog postolja.

Gino Rea je izgubio podijum za 0,7 sekundi, završivši trku ispred Lorenzo Zanettia i Kyle Smitha. Prvih deset pozicija kompletiraju Christian Gamarino (Team GO Eleven), Roberto Rolfo (Lorini Honda), Martin Cardenas (CIA Landlords Insurance Honda) i Fabio Menghi (VFT Racing).

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video