Zeelenberg: „Možda sledeća trka bude rešenje Marquezovih problema“

Jorge Lorenzo je možda osvojio poslednje tri trke za redom, a Yamaha pet od ovogodišnjih šest trka, ali Špančev tim menadžer Wilco Zeelenberg ne uzima ništa zdravo za gotovo.

„Šampionat je dugačak i svi oni preuzimaju rizike, tako da ne možemo reći da je gotovo za Marca,“ – odjasnio je Holanđanin.

„Na sledećoj trci imaćemo različite opcije guma i možda zatim njihovi problemi budu rešeni. Na svakoj trci morate da se prilagodite gumama, i ako drugi to urade bolje od tebe, ti se mučiš.“

Marquez, Hondin vladajući šampion, pao je na 49 bodova iza vodećeg Valentina Rossija, nakon druge ne završene trke prošlog vikenda u Italiji.

Mladi Španac pokušava da poboljša prijanjanje u krivinama svog RCV-a.

„Veoma je opasno kada rešavate probleme za druge trke,“ – rekao je Zeelenberg. „Morate ih popraviti tog trkačkog vikenda. Ako ne možete i počnete menjati svtari za sledeći vikend onda možda idete u pogrešnom pravcu.“

U međuvremenu, Lorenzo je sada samo šest bodova iza Rossija nakon dominantnog nastupa u Mugellu. Marquez i Andrea Iannone bili su blizu Lorenza u ranim fazama, ali na kraju nikon nije mogao da odgovori na tempo #99.

„Sa svežim gumama oni su imali tempo, ali kada su gume nakon nekoliko krugova počele da se troše, njihov ritam je previše opao.“

Sledeća trka MotoGP šampionata vozi se sledećeg vikenda u Kataloniji, koja je domaća trka za Marqueza, Lorenza i Dania Pedrosu.

 

Foto: speedweek.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video