Auto trke Drift

Završna runda King of Europe

Na samom početku poveli su niko drugi, nego Vaughn Gittin Jr, Adam Kerenyi i Steve ‘Baggsy’ Biagioni, koji su počistili sezonu završnom rundom King of Europe Pro Serijala Drift Šampionata u Španiji, prošlog vikenda.

Domaćin je bila veoma brza Ricardo Tormo staza, koja je omiljeno trkačko mesto za MotoGP timove. Monster trojka, napravila je ultimativni spektakl snage, koji im je osigurao vrh u kvalifikacijama, pobedu na događaju i ni manje ni više nego tri šampionske titule između.

Prva medalja za M-kandžu, otišla je mađarskom drifteru, Adamu Kerenyiju. Svojom autentičnom vožnjom, Kerenyi se kvalifikovao kao četvrti i progurao se u top-osam u nedelju. Uprkos tome što je bio izguran nakon bitke sa poljskim šampionom Bartosz Stolarskijem, Adam je uspeo da osvoji dovoljno poena do podneva u nedelju, koje je dodao svom šampionatu u 2014. i osigurao svoju treću titulu u Pro Serijalu.

“Imali smo savršen vikendu Valensiji, vreme je bilo super, staza je bila fantastična, a fanovi su bili jedni od najvatrenijih što sam ikad video na nekom drift događaju,” oduševljeno nam je rekao Adam. “Bio je to savršen način da se zatvori sezona.osvajanje šampionske titule po treći put zaredom, prilično je zadovoljavajuće.

“Moj tim i ja smo zaista radili puno i svakog vikenda sve više, pokušavajući da se ne fokusiramo samo na krajnji ishod, na kraju sezone. Ovaj rezultat na kraju je fantastični bonus. Zaista sam uživao u bici protiv Stolarskog; on je veoma dobar vozač. Iako me je izgurao sa takmičenja u top 8, nisam puno razočaran, jer zaista poštujem njegove mogućnosti na stazi. Pro Serijal 2014 je bio baš bio odličan – teško je izdvojiti najbolje trenutke, nadam se da ću moći opet sve to da ponovim, ali puno brže i sa više dima od guma u 2015.”

Sledeći je Vaughn. Ušao je u finalnu trku kao wildcard. U svom brutalnom Monster Energy Nitto Tyre Ford Mustang RTR sa 750 konjskih snaga, Vaughn je oduševio pomahnitalu masu jednom od najagresivnijih vožnji tokom vikenda. Protutnjio je pravo na sam vrh u kvalifikacijama i na taj način osigurao svoje borbe u nedelju.

To ipak nije značilo da je borba bila laka za šampiona Formule D iz 2010., sa takmičarima kao što su Adam Frank, Francesco Conti, Benjamin Boulbes, Bartosz Stolarski i Monster Energy timski kolega, Baggsy, koji su davali sve od sebe. JR nije mogao više dima od guma baciti na sudije.

“Oduševljen sam ovom pobedom,” Vaughn nam je rekao. “Definitivno nam nije bilo lako! Imali smo neke zaista teške borbe i puno izazova da bismo došli ovde. Bilo je super deliti stazu i takmičiti se sa vozačima širom sveta, da se kvalifikujem kao prvi i odnesem pobedu na King of Europe u Monster Energy Nitto Tire Ford Mustangu.”

Poslednja reč naravno ide za Steve ‘Baggsy’ Biagioniju, koji je zabeležio neverovatnu prvu sezonu drifting u Evropi. Borio se na evropskoj sceni u odličnom stilu, obilazeći sedam zemalja za pet meseci. Baggsy je time obezbedio četvrto mesto u šampionatu. Povrh svega, njegovi konstantni performansi, oduševili su sudije toliko, da je osvojio ‘My Way Drift School Rookie’ kup, a osvojio je i nagradu za ‘najbolje plasirani tim’ zajedno sa drugarom iz M-Claw Vaughn Gittin Jr-om.

“Oduševljen sam rezultatom, a sad je vreme za slavlje” oduševljeno nam je rekao Baggsy. “Uzeli smo četvrto mesto u ukupnom plasmanu na šampionatu I prvo mesto u kupu šampionata za početnike. Da ne spominjemo plasma celog tima i poene za Vaughna! Ovaj vikend  u Valensiji je bio neverovatan mislim da nikad nisam video tako pomahnitalu masu, kao i tako jake borbe. To je savršen kraj jednog šampionata. Želeo bih da iskoristim priliku I zahvalim se svom timu, sponzorima, prijateljima i ostalima koji su me podržali da bih došao do ovde – bez vas to ne bih mogao!”

Ako ste mislili da, ako se završio Pro Serijal, propuštate šansu da pogledate sam vrh evropskog Drifringa u 2014., razmislite još jednom. King of kings super finale, održaće se u Malti, 4. i 5. oktobra, a nagrada će biti 10.000 evra. Proverite nahttp://www.kingofeurope.net za više detalja.

 

Izvor: Monster Energy

Video