Završene kvalifikacije u Kraljevu

Ovog vikenda u Kraljevu vozi se poslednja, četvrta, trka nacionalnog šampionata u moto klasik i road race disciplinama. Danas su vožene kvalifikacije, dok se trke voze u nedelju s početkom od 13 časova.

Iznenadio je veliki broj takmičara u klasi 125 SP. Čak 12 dečaka prijavilo se za poslednju trku sezone, a najbrži među njima bio je i trenutno vodeći u šampionatu Nikola Gajić. Sve bolji Nikola Kišprdilov napravio je drugo najbolje vreme sa zaostatkom od 1,8 sekunde u odnosu na Gajića. Đorđe Rakić napravio je treće najbrže vreme sa 0,7 sekundi zaostatka za Kišprdilovim.

Dragan Mišković, Uroš Živković i Vitomir Petrović startovaće sutra iz drugog startnog reda, dok će treći red biti rezervisan za Aleksandra Voštinića, Zorana Fabijanovića i Zlatka Kostadinovića. Borko Vranić startuje sa desete startne pozicije, a sa njim će se u četvrtom startnom redu naći Slobodan Vasiljević i Aleksandar Kovačević.

Iznenadilo je da u klasi Formula 600 startuje samo sedam vozača. Sa prve startne pozicije sutra će krenuti Milan Lovrić, ispred Peđe Isidorovića, aktuelnog šampiona i Bojana Nikolića. Nemanja Paunović naćiće se na četvrtom startnom mestu, uz Stevana Dimitrijevića i Darka Prokina. Najsporiji u klasi bio je Đorđe Mitić.

U klasi Formula 1000 Miroslav Stanojević uspeo je da napravi najbrže vreme uz 0,659 sekundi prednosti u odnosu na Branislava Jovanovića, vodećeg u šampionatu. Dejan Stojković krenuće sa njima iz prvog startnog reda. Aleksandar Simidžić, Draženko Tintor i Branislav Popović krenuće iz drugog startnog reda, dok će im iza leđa biti Milovan Bugarčić, Stefan Radonić i Saša Bogdanović. Vladimir Pribić, Bojan Nikolić i Nemanja Todorović startuju iz četvrtog reda, dok će sa pozicije 13 krenuti Nenad Šećerov.

Svega sedam vozača naćiće se na startu klasa 600 SSP i 1000 SST. Najbrži u klasi 1000 bio je Goran Stojanović. Sa druge startne pozicije kreće Nenad Stojanović Cvrle, koji je bio najbrži u klasi 600 SSP. Miloš Mijailović imao je treće ukupno vreme i drugo vreme u klasi 1000. Dalibor Miletić (600 SSP), Igor Arsić(600 SSP) koji je doživeo pad u prvoj krivini i čiji je start upitan i Vladimir Popović (1000 SST) kreću iz drugog startnog reda. Sa pozicije sedam kreće Bata Popović.

U prvoj diviziji MC najbrži je Karolj Kenjereš, ispred Borka Vranića i Marka Ilića. Miloš Petković startuje sa pozicije četiri, ispred Zorana Fabijanovića i Zlatka Kostadinovića. Slobodan Vasiljević i Mile Tešić zauzeli su poslednje dve pozicije.

U drugoj diviziji najbrži je bio Mika Stanojević, ispred Slobodana Krstića i Mihalja Nemeta. Iosif Cardiov kreće sa četvrte pozicije, ispred Nedeljka Mrdakovića, Zorana Pavlovića, Nedeljka Bošnjaka, Slobodana Vasiljevića, Vladimira Ilića, Dragana Prokina i Nikole Davidovića.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video