Završena prva trka šampionata Istočne Evrope

Šampionat Istočne Evrope u kružnim trkama započinje s dve trke u Grčkoj, na stazi Seress. Kako i svake godine, nekoliko vozača iz Srbije uzelo je učešće na ovom takmičenju.

U klasi 600 SS boje Srbije branila su dva vozača, Nenad Stojanović Cvrle i Dalibor Miletić. Dalibor je zauzeo četvrtu poziciju u svojoj prvoj trci u StockSport klasi. Nenad je doživeo pad i trku je završio na trinaestoj poziciji, tako zabeleživši tri poena.

Pobednik trke je rumunski takmičar Ionel Pascota koji je do pobede došao sigurnom vožnjom, sa 3,5 sekunde prednosti nad drugoplasiranim Svetlinom Ivanovim. Treću poziciju zauzeo je Boyan Bonchev, ali raduje informacija da je razlika između Dalibora i njega bila manje od sekunde, što obećava dobru trku sutra. Plamen Petrov završio je trku na petoj poziciji.

U klasi 1000 SS prvo mesto, očekivano, pripalo je Martinu Choyu, koji je jedini vozio krug ispod 1.20, odnosno 1.19,954. Choyu je kraće vreme parirao Angel Karaniotov na Kawasakiju, koji je trku završio na drugoj poziciji i pored pada koji je doživeo. Treća pozicija pripala je Krasenu Kanchevu na BMWu. U ovoj klasi predstavljaju nas Dragoslav Perišić koji je trku završio na šestoj poziciji i Dejan Radulović, koji je na treningu slomio ključnu kost.

Klasa 1000 hepening sada nosi oznaku F1000, a pobednik ove trke bio je Krasimir Popov na Yamahi. Druga pozicija pripala je Krasimiru Mihailovu na BMWu. Ivan Kitanov na Yamahi zauzeo je treće mesto. U ovoj klasi predstavljali su nas Branislav Jovanović koji je trku završio na sedmoj poziciji, Draženko Tintor koji je imao najbrže vreme na treningu, ali nije startovao zbog pada na treningu, Radoslav Smiljković koji je pao na trci  i Vladimir Pribić.

U klasi F600 ponovo je prva pozicija pripala takmičaru iz Bugarske. Pavle Draganov na Kawasakiju završio je trku na prvoj poziciji, ispred našeg Predraga Isidorovića na Yamahi, koji je trku završio na drugoj poziciji. Najniži stepenik na postolju zauzeo je Grčki veteran Andreas Psichogios. U ovoj trci Predrag je imao pol poziciju, s koje je krenuo sigurno, ali ga je grk pretekao. Do kraja trke Predrag mu je uzvratio udarac, ali Draganova nije uspeo da savlada za pobedu.

U klasi 125 SP Milen Georgijev bio je najbrži, ispred Argetima Ramadanija i Marina Sugareva.

Na trci u Grčkoj učestvuje 91 takmičar. Sutra nas čeka još jedna trka prvenstva.

foto: motori.com.mk

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video