Moto cross Moto trke

Završena peta trka Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu

Na petoj trci za Otvoreni šampionat Srbije u moto krosu održanoj u nedelju 28.09.2014.godine na stazi Svetozar Miletić, u konkurenciji takmičara iz više zemalja, vozači AMSK „Čačak“ ponovo su ostvarili su veliki uspeh i u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji i na pravi način prezentovali klub i grad koji predstavljaju.

U najmanjoj klasi Milić Zimonjić je u klasi MX65 osvojio I mesto i obezbedio šampionsku titulu za 2014.godinu, u klasi MX85 Miloš Radulović je posle velike borbe sa konkurencijom uspeo da osvoji II mesto.
U ekipnoj konkurenciji u klasi I, klub je jednu trku pre kraja šampionata uspeo da osvojio šampionsku titulu, u konkurenciji 10 klubova i tako ostvari fantastičan uspeh.
U amaterskim klasama, u klasi MX3 Dejan Matijević je zbog kvara na motoru morao da odustane od daljeg učešća, a u klasi MXB Milan Stojanović je zbog više pehova, nakon vođstva u obe vožnje zauzeo šesto a povratnik posle godinu dana pauze, Vladimir Toković sedmo mesto.
Pravu atrakciju pored mladog Alekse Milosavljevića iz moto kluba „Mančula“ koji je osvojio III mesto u klasi MX65, izazvao je debitant iz našeg kluba, sin proslavljenog ampiona Vlada Rajevića, šestogodišnji Filip Rajević koji je pobrao simpatije oko 3000 gledalaca.
Poslednja trka u šampionatu Srbije održava se 12.10.2014.godine u Brusu.
foto: Haubica

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video