Auto trke Kružne trke

Završena je prva trka Super Production

Prva trka šampionata Srbije na Mišeluku vozila se u klasi Sport Production. U neizvesnoj trci, u kojoj je dosta vozača imalo problema, Darko Božilović zasluženo dolazi do prve pobede. Dragan Stojković Verba u Alfi 147 završio je kao drugi, a Mirko Milovanović bio je drugi.

Sve trke današnjeg dana možete pratiti uživo na sajtu TRKE.rs

Pogledajte kompletna vremena trke, Divizija1 – klasa 7, i Divizje 1 – klasa 9.

Hronološka dešavanja sa trke:

12:07 Prva trka na Mišeluku je krenula! Prvi kroz prvu krivinu prolazi Darko Stojković. Drugi je Božilović, zatim Marinković.

12:09 Prvu krug je gotov. Raspored – Stojković, Božilović, Tošić, Marinković, Milovanović.

12:11 Gotovo je i drugi krug. Stojković je i dalje prvi. Božilović na durgom mestu, a Tošić nakon nadoknađene dve pozicije u prvom krugu ostaje na trećem mestu. Mirko Milovanović je na četvrtom mestu.

12:12 Nemanja Milovanović prolazi s udarcem na prednjoj desnoj strani. Odustaje od trke. Marinković Miodrag odustaje zbog pucanja gume.

12:13 Božilović treći krug završava kao prvi, a Aleksandar Tošić obilazi Božilovića u prvoj krivini posle cilja i penje se na drugo mesto

12:13 Od trke odustaje i Goran Toroman

12:13 Gotov je i četvrti krug, a u krivini posle starta, na kočenju Tošić dobija Božilovića.

12:13 Čolović usled kvara odustaje od trke.

12:15 Završen je i peti krug. Tošić, Božilović, Stojković, Milovanović

12:17 Na startno ciljnom pravcu Božilović obilazi Tošića.

12:18 Tošić ima problema na Hondi.

12:19 Poredak na kraju sedmog kruga je – Božilović, Stojković, Mirko Milovanović, Tošić, Radosavljević, Bogatinovski, Radojković

12:20 Stanje u poretku nepromenjeno. Tošić je usled kvara na menjaču na poslednjoj poziciji, ali se ne predaje.

12:21 Šest krugova je do kraja. Situacija je nepromenjena.

12:22 Božilović za ceo krug obilazi Aleksandra Tošića kome je menjač očigledno zaglavljen. Velika borba vodi se između Radosavljevića i Bogatinovskog, koji je izbio ispred.

12:24 Četiri kruga pre kraja, Stojković smanjuje Božilovićevu prednost. Bogatinovski pravi ozbiljnu prednost nad Radosavljevićem.

12:28 Božilović pravi veću razliku dva kruga pre kraja i sve deluje kao da je pobednik odlučen. Ulazimo u poslednji krug.

12:30 Trka je završena, Darko Božilović je prvi,  Dragan Stojković je drugi, a Mirko Milovanović treći.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video