Auto trke Moto trke

Završen sajam sporta u Beogradu

Proteklog vikenda na Beogradskom Sajmu je održan četvrti po redu međunarodni sajam sporta. Među velikim brojem izlagača predstavnika svih sportskih, na sajmu su se našli i predstavnici Moto saveza Srbije i Sportskog auto i karting saveza Srbije.

Najveću pažnju izazvao je Dušan Borković, šampion Evrope u kružnim trkama turing automobila, koji je svojim prisustvom doprineo promociji auto sporta među decom koje je na sajmu bilo najviše. Sreli smo i Nikolu Miljkovića, trećeplasiranog u Evropskom šampionatu na brdu koji je došao da pomogne promociji.

Na štandu Moto saveza Srbije prisutni su mogli da pogledaju motocikle koji se takmiče u Supermoto, motokros i road race disciplinama. Iskoristili smo priliku da porazgovaramo sa Peđom Isidorovićem i Draženkom Tintorom, koji su na sajmu bili u ulozi promotera sporta.

Sajam Sporta (1 of 7)

Peđa nam je rekao kako se u već uveliko sprema za narednu sezonu. Motor će ostati isti, ali se delovi kojim će se poboljšati performanse Yamahe R6 već uveliko očekuju. Držaenko Tintor kaže kako tim koji dobija ne treba menjati, tako da će i u narednoj sezoni voziti za Dinara Oil racing tim u klasi Formula 1000.

Sajam Sporta (4 of 7)

Na sajmu smo takođe sreli i nekadašnje vozače kružnih trka. Srđan Gavrilović Gavran najavljuje povratak u sezoni 2016. Marko Stošić, nekadašnji šampion Srbije u klasi 600 SP i Dušan Zlatković, vozač klase 600 Hepening, ne kriju da su njihove karijere, barem za sada, završene.

Sajam Sporta (6 of 7)

Na štandu SAKSSa sreli smo i Igora Teševića, osmogodišnjeg šampiona klase 1. Porazgovarali smo sa njim i saznali da se već uveliko sprema za prvu trku naredne godine. Saznali smo i da se devojčice već uveliko raspituju za njega.

SAKSS štand je pored dva kartinga krasio i veliki broj automobila iz gotovo svih klasa. Izložena su bila kola Jovana Lazarevića, Alekse Radojkovića, Gorana Toromana, Petra Jovanovića, Mirka Milovanovića, Darka Božilovića, Aleksandra Marinkovića, Vuka Radenkovića, Miloša Brkića, kao i Fića veterana Raše Jovića i karting šampiona Nikole Lazarevića.

Sajam Sporta (7 of 7)

Štand auto i moto saveza posetio je i Ministar sporta i omladine gospodin Vanja Udovičić koji je imao tu čast da provede i par minuta u Fići koji se od ove sezone vozi u Fića kupu, a zatim se uputio na simulator kako bi pozvao sve građane i učesnike u saobraćaju da redovno vezuju pojas i tako brinu o svojoj bezbednosti.

IMG_8747

IMG_8751

Goran Toroman sekretar SAKSS-a osvrnuo se na proteklu sezonu u kojoj je dosta toga urađeno, a sigurno da je povratak Kraljeva i legendardnog Beranovca jedna od najbitnijih stvari koja je urađena. Kako je za naš portal izjavio, dogodine se auto trke očekuju na još većem nivou, u planu je letnja liga na beogradskom Ušću, kao i bar dve do tri trke u Kraljevu.

Posebno za šta će se savez zalagati, to je određeni novčani fond koji će klubovi dobijati iz budžeta kako bi stimulisali svoje najperspektivnije vozače tokom sezone.

Na sajmu smo zatekli i pojedine vozače koji su zajedničkim snagama dogovorali homologaciju za novu S1600 klasu, kako bi što bolje i na jeftiniji način izglasali stavke koje će privući i omasoviti ovu klasu, pa se nadamo da će sledeće godine nova klasa imati mnogo više takmičara.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video