Moto trke World SBK

Završen prvi dan WSBK testiranja

Na stazi Jerez u Španiji započela su nezvanična WSBK testiranja, a Tom Sykes je na Kawasakiju ZX10-R napravio najbrže vreme i napravio dobru uvertiru u sezonu 2016.

Sykes je s vremenom 1.40:882 bio brži 0,059 sekundi Chaza Daviesa koji je vozeći Ducati, dan završio na drugom mestu. Jonathan Rea je krenuo jako, ali na kraju nije mogao bolje od trećeg mesta.

Najveće iznenađenje svakako je Nicky Hayden koji je svoju Hondu CBR1000 RR doveo do četvrtog mesta, sa nepune pola sekunde zaostatka za vodećim Sykesom.

PATA Crescent Yamaha imala je takođe dobar start, pa je tako Alex Lowes na Yamahi R1 bio oko 0,12 sekundi sporiji od Haydena, a brži od Davide Giuglianoa na Ducatiju. Michael van der Mark je na Hondi završio na sedmoj poziciji, ispred Xavi Foresa na Barni Ducatiju i Sylvaina Guintolia na Yamahi.

Poslednje mesto u prvih deset vozača zauzeo je Leon Camier na MV Agusti. Sylvain Barrier na Pedercini Kawasakiju i Josh Brookes na BMWu S1000 RR zauzeli su poslednje dve pozicije.

Na stazi se našlo i par vozača iz BSB-a, među kojima je najbrži bio Peter Hickman, dok je drugo mesto zauzeo James Elison. Leon Haslam nije imao transponder tako da njegovo vreme nije mereno.

Leandro Mercado je bio najbrži među 1000 Stock vozačima. Njegov Ducati bio je brži od Ducatija Mikea Rinaldia, a Jeremy Guarnoni na Kawasakiju nije mogao bolje od četvrte pozicije.

Kenan Sofuoglu i Randy Krummenacher bili su jedini Supersport vozači na stazi i oni su prvi dan nezavnično testiranja vozili s vremenima 3 sekunde sporijim od najbržih u WSBK klasi.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video