Završen je prvi dan Srbija relija

Prvi dan 47. Srbija relija posle četiri brzinska ispita pripada Krumu Dončevu u Ford Fiesti R 5. Odmah po startu našeg najstarijeg i najprestižnijeg takmičenja meteo uslovi su se promenili i kiša koja je počela još tokom drugog brzinskog ispita Vrela da pada uslovila je promenu taktike. Pojedinim posadama kiša nije ni uspela da pomrsi račune, zato što su zbog tehničkih kvarova na automobilima morali da odustanu, a bilo je i izletanja.

Posada Jovana Jovanović i Nataša Tunguz na Vrelima 1 je izletela i ozbiljno štetila Citroen C2 R2 na sreću bez težih posledica njih. Jovana se žali na bol u vratu i rebrima. Malo pre njih gosti iz Ukrajine su zbog problema sa automobilom imali više 15 minuta kašnjenja, a Nenada Vićentića je „izdao“ menjač.

Na četvrtom brzinskom ispitu Duboko posada Vladica Rabrenović i Dragan Mitrović 1.300 metara posle starta izletela je sa brzinca više od 15 metara daleko od puta i po rečima očevidaca samo im se nazirao zadnji kraj automobila iz šume. Na istom brzincu Vladimir Zečeviće je ostao bez menjača, ali je izjavio da će isti uspeti da sredi za sutrašnji drugi deo 47. Srbija relija.

Posle četiri brzinca

1. K. Dončev – P. Jordanov

2. B. Logar – A. Bobar

3. A. Vrapčić – T. Pospiš

4. Ž. Gajić – T. Nikolić

 

Izvor: plumrace.com

Video