Zašto još uvek nije potpisan ugovor sa Hamiltonom?

Toto Wolff ističe da se potpisivanje ugovora sa Luisom ne odlaže zbog njegove želje da bude broj jedan u Mercedesu. Toto kaže da su u pitanju sitnice i da apsolutno nemaju veze sa tim da li će ili neće biti broj jedan u timu.

Branilac titule i trenutno prvoplasirani na tabeli odbacuje tvrdnje da postoje nesuglasice oko novog ugovora i ističe da je to stvar formalnosti.

Međutim, odlaganje potpisivanje je podstaklo glasine o tome šta se dešava iza paravana. Najbrojnije su bile glasine o tome da Luis želi sebe da postavi na prvo mesto timu novim ugovorom. Nico Rosberg je produžio svoj ugovor sredinom prošle sezone.

U tom ugovoru, Rosberg je potpisao da ne postoji povlašćeni vozač. To je pristup na kom Toto insistira.

„Svi ti tračevi veze nemaju sa istinom“, bio je njegov odgovor na pitanje: „Da li ugovor kasni zbog težnji Hamiltona da dobije povlašćeni pristup u odnosu na Rosberga“. „U pitanju su neki detalji, rekao bih da smo izvan kritične oblasti neslaganja.“

Iako se detalji novog ugovora čuvaju u tajnosti, najverovatnije će Luis postati najplaćeniji vozač u F1 karavanu.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video