Zarcu pobeda i u Misanu

Johan Zarco je još jednom radio salto na stazi, nakon što je došao do nove pobede u 2015. godini. Do pobede je došao relativno lako jer su njegove kolege Alex Rins i Esteve Rabat doživeli pad.

Do pada prve dvojice došlo je kada je Rins, preteravši, prednjim krajem „pokupio“ Rabata. Rabat je ubrzo ustao i nastavio trku, dok je Rins sredinom trke dobio crnu zastavu.

Zarco je kroz cilj prošao sa 3,85 sekundi prednosti nad Rabatom, koji je u poslednjim krugovima uspeo da prestigne Nakagamia i ostavi ga više od sekunde i po iza sebe. Nakagamiju je ovo najbolji rezultat u sezoni.

Corsi i Simon pokušali su da prate Rabata u napadu na Nakagamija, ali im to nije pošlo za rukom te su trku završili na pozicijama četiri i pet. Folger, Baldassarri, Cortese, Salom i Luthi kompletiraju prvih deset vozača.

foto: MotoGP.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video