Zarco za klasu bolji od konkurenata u Silverstonu

Zarco, Argentine Moto2 2015

Johann Zarco osvojio je odličnu petu pobedu ove sezone i učvrstio svoju poziciju u Moto2 generalnom plasmanu, nakon što je savladao tešku i mokru Silverstone stazu ispred Alexa Rinsa i Tita Rabata.

Jutarnja kiša natopila je stazu tokom warm-upa a trka je počela u potpuno vlažnim uslovima ali se postepeno prosušila zadavajući tako glavobolje Moto2 gridu oko izboru guma za kišu.

Domaći vozač Sam Lowes, koji je pretrpeo gadan pad tokom warm-upa, borio se sa pol pozicije u promenljivim uslovima i u prvom krgu je pao na devetu poziciju.

Rins je preuzeo ranu inicijativu ali se Zarco, lider šampionata munjevito probio u petom krugu. Francuski vozač uživao je u fenomenalnoj trci. Kako je staza postajala suvlja, Rins je obišao Rabata i na pet krugova do kraja zapretio je Zarcu. Međutim, to nije bio ozbiljan izazov za lidera šampionata koji je potvrdio pobedu sa više od tri sekunde prednosti nad Špancem.

Branilac titule Rabat, mučio se sa velikim trošenjem guma ali je uspeo da nadmaši svog timskog kolegu Alexa Marqueza i osvojio je mesto na podijumu.

Jonas Folger zaokružio je prvih pet vozača, dok je Lowes u jednoj od svojih najtežih trka osvojio šestu poziciju.

Specijalista za vožnju po kiši Anthony West osvojio je odličnu sedmu poziciju ispred Sandra Cortesa, Thomasa Luthia i Richarda Cardusa.

Kompletne rezultate trke pogledajte na: Moto2 Silverstone

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video