Moto trke MotoGP

Zarco vozi MotoGP 2017. godine

Prošlogodišnji Moto2 šampion i trenutni borac za titulu u istoj kategoriji, Francuz Johan Zarco potpisao je juče ugovor sa Tech3 ekipom.

Francuz će u francuskom timu voziti Yamahu M1, a po prvi put će na nju sesti na prvom zvaničnom testu u Valensiji, dan nakon poslednje trke u sezoni.

Zarco, koji je MotoGP karijeru otpočeo 2009. godine u klasi 125cc nije krio zadovoljstvo. Kako je Zarco izjavio, veoma je srećan zbog postignutog dogovora. Prema njegovim rečima, svi su verovali u to da je sasvim logično da se vozač iz Francuske nađe na motoru tima iz Francuske.

Kako kaže, Tech3 ima dugogodišnju saradnju sa Yamahom, što znači da i razmena podataka funkcioniše u velikoj meri, te da će Zarco imati sve neophodne uslove da dostigne ciljeve koje je sebi zacrtao za 2017. godinu.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video