Zarco školski do pobede

Johan Zarco, prošlogodišnji Moto2 šampion, odvezao je trku školski, nadmašio Lowesa, Morbidellia i Folgera, i stigao do prve pobede u tekućoj sezoni.

Trkom je poveo Jonas Folger, u pratnji Lowesa, Morbidellia i Zarca. Zarco kreće da obilazi jednog po jednog i jedanaest krugova pre kraja izbija na čelo. Folger polako gubi pozicije i biva na sigurnoj četvrtoj poziciji, dok se Lowes i Morbidelli bore za poziciju broj dva.

Poslednji krug, borba za drugo mesto se i dalje vodi, Morbidelli nailazi na mokru mrlju na stazi i pada. Kroz cilj prolaze – Zarco, Lowes i Folger. Pri kraju trke odličnu formu je pokazao Alex Rins, ali iako je smanjivao po sekundu i po po krugu, na kraju ipak završava kao četvrti.

Aegerter i Syahrin vodili su borbu do poslednjeg metra trke, ali preko linije cilja Aegerter prolazi kao peti, a Syahrin šesti. Luthi je završio trku u Argentini na sedmoj poziciji, uz Ponsa, Nakagamija i Pasinia koji su završili trku u prvih deset.

Među bodovima našli su se Schrotter, Simeon, Baldassarri, Vierge i Salom.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video