Zarco rekordnim krugom do pol pozicije

Moto2 kvalifikacije bile su poslednja sesija dana na Termas de Rio Hondo stazi u Argentini, a vozače je dočekalo vedro nebo kada su odlučili da izađu na stazu i odluče ko će sa koje pozicije startovati u nedelju.

Do poslednjeg minuta vozači su pokušavali da poboljšaju rekordi tempo iz trćeg slobodnog treninga, a Johann Zarco postavio je novi rekord kruga tokom svom poslednjeg kruga i osigurao svoju prvu pol poziciju u sezoni sa vremenom 1’42.809 na Ajo Motorsport Kalex-u.

Vladajući Moto2 šampion Tito Rabat (+0.293s) startovaće sa druge pozicije ispred Thomasa Luthia koji je iznedanio veliki broj ljudi osvajanjem trećeg mesta.

Sam Lowes vozač Speed Up Racing-a po prvi put ove sezone trku ne počinje sa prvog startnog reda i startovaće sa četvrte pozicije ispred Alexa Rinsa trenutnog lidera šampionata i Jonasa Folgera.

Simone Corsi, Sandro Cortese i Xavier Simeon startuju sa trećeg startnog reda.

Kompletne rezultate Moto2 kvalifikacija pogledajte na: Rezultati

 

 

Foto: motogp

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video