Zarco pobedom obeležio titulu

Johann Zarco, vozač Ajo Motorsport ekipe, krunisao je titulu koju je osvojio još u petak odustajanjem Tito Rabata od trke, pobedom u današnjoj Moto2 trci.

Zarco je u današnjoj vlažnoj trci, koja je skraćena na 15 krugova zbog problema sa obilnim kišama tokom warm upa, zabeležio pobedu, nadmašivši Jonasa Folgera sa 4,5 sekunde prednosti.

Cortese koji je krenuo sa devete startne pozicije, uspeo je da dođe do treće pozicije u trci, gde je u poslednjih par krugova nadmašio Azlan Shaha, koji trku završava na poziciji četiri. Shahu je ovo rezultat karijere, a ujedno je i prvi put u karijeri završio u prvih deset.

I Hafizh Syahrin zabeležio je rezultat sezone plasmanom na petoj poziciji ispred Ricky Cardusa kome je šesta pozicija takođe najbolji rezultat u karijeri.

Simone Corsi (Forward Racing), Sam Lowes (Speed Up Racing), Marcel Schrotter (Tech 3) i Randy Krummenacher (JIR Racing Team) završili su trku u prvih deset.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video