Zarco pobednik Moto2 kategorije

Zarco dolazi do pobede u Nemačkoj, ispred Folgera i Juliana Simona. Veliku borbu vodili su Zarco, Rins i Morbideli. Morbideli je nakon veoma opasnog manevra prošao Risna i došao do prvog mesta. Nakon nekoliko krugova Morbideli je izleteo, a Zarco je došao do prve pozicije koju je zadržao do kraja trke. Folger je učinio kraj trke zanimljivijim pokušavši da obiđe Zarca, ali u tome nije uspeo.

Četvrtoplasirani je Pasini, peti Baldassarri, šesti Marini, sedmi Syahryn. Osma pozicija pripala je Raffinu, deveta Vinalesu, a deseta Aegerteru.

Trku je završilo 15 vozača, tako da su svi osvojili bodove.

Veliki broj padova i u ovoj kategoriji, trku nisu završili Oliveira, Vierge, Corsi, Wilairot (dobio kaznu prolaska kroz boks zbog preranog starta), Pons, Luthi, Simeon, Marquez, Lowes, Rins, Morbideli,

Od svih vozača koji su izleteli sa staze, najgore je prošao Alex Rins, koji je izleteo sa treće pozicije, a sa staze je odnešen na nosilima, zbog bola u kolenu.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video