Zarco: „Osvojio sam važne bodove“

Bila je to teška trka za Zarcove rivale u šampionatu, Sam Lowes se borio da se udalji sa pete pozicije dok je povređeni Tito Rabat izbačen u poslednjoj krivini. Nijedan od pomenute dvojice ni u jednom trenutku nije igrao važnu ulogu u trci vozača Ajo Motorsport-a, Francuz se tokom trke borio sa Xavier Simeonom i Francom Morbidellijem. U različitim fazama činilo se da je Zarco možda napravio dovoljnu razliku da im pobegne, ali su obojica odgovorila. U međuvremenu drama je nastala kada je Morbidelli u 13. krivini izgubio prednji kraj i pokupio Rabata sa sobom.

Johann Zarco: „Na poslednjem krugu vozio sam veoma blizu Simeona jer sam pokušavao da ga primoram na grešku, ali to se nije desilo. Bio sam vodeći sa lepom prednosti i bio sam iznenađen kada me je pretekao. Iako je moj pokušaj da ga ponovo prestignem propao, ja sam zadovoljan. Šteta je što je Rabat pao i nadam se da se nije povredio. Za mene je drugo mesto odličan rezultat. Uzeo sam važne bodove za šampionat, imam dobru prednost i na pauzu odlazim zadovoljan. Fokusiran sam na pobedu u Indianopolisu. Hvala timu.“

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video