Zarco osvaja osmu pobedu u sezoni

Moto2 šampion Johann Zarco osvajanjem pobede na Velikoj nagradi Malezije izjednačio je rekord sa Marcom Marquezom (2012) i Tito Rabatom (2014) sa 14. osvojenih podijuma u jednoj sezoni srednje klase. Francuz je na poslednjem krugu sprečio Thomasa Luthija da osvoji svoju drugu pobedu u sezoni za samo 0.598s, dok je Jonas Folger zauzeo poslednje mesto na podijumu.

Nakon starta sa prve pozicije, Luthi ulazi u prvu krivinu kao vodeći, a Zarco prvi napad na Švajcarskog vozača pravi u četvrtoj krivini. Luthi je ponovo preuzeo vođstvo u poslednjoj krivini na kraju prvog kruga a zatim kreće da pravi razliku, dok ga Zarco juri. Baš kad je izgledalo da Luthi ima pobedu u džepu, Zarco napada. On potez za pobedu pravi u drugoj krivini i osvaja svoju 10. GP pobedu u karijeri sa preko pola sekunde prednosti. Luthiju je ovo treći podijum u sezoni i prestigao je Jonasa Folgera na petoj poziciji u generalnom plasmanu.

Folger je vodio borbu za treću poziciju sa Alexom Rinsom pre nego što je on pao u desetom krugu, što je ostavilo Folgera da usamljeno vozi do svog četvrtog podijuma u sezoni.

Takaaki Nakagami je ponovo zauzeo četvrtu poziciju ispred Lorenza Baldassarrija koji je nakon prvog podijuma na Phillipe Islandu zauzeo petu poziciju.

Luis Salom zauzeo je šestu poziciju, ispred Sandra Cortesa. Hafizh Syahrin, Simone Corsi i Xavier Simeon kompletiraju prvih deset vozača.

Sam Lowes je vozio na sedmoj pozciji kada je počelo da deluje kao da ima problema, naglo je počeo da gubi pozicije, i na kraju je Britanac ciljnu liniju prešao na 13. poziciji.

Kompletne rezultate trke pogledajte na: Moto2 Malezija

 

 

 

 

Foto: motogp.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video