Zarco: „Osećao sam se opuštenije na motociklu nego ranije“

Johann Zarco pronašao je ‘set-up’ koji mu je omogućio glatku i opušteniju vožnju motocikla na Moto2 testu u Barseloni.

Iako vodi u Moto2 šampionatu posle sedam trka, Zarco se nije opustio i zardžao je svoj zahtevni radni raspored. Imajući ovo u vidu, tim je pokušao da napravi korak napred u podešavanju njegovog Kalex-a ovog utorka, radeći sa različitim konfiguracijama šasije i fokusirajući se posebno na prednji kraj. Uveren nakon svojih rezultata iz nedelje, vozač Ajo Motorsport-a izukao je pozitivne zaključke iz dana u kom je odvezao ukupno 70 krugova tj. 330km. Osim toga, na kraju dana Francuz je uspešno testirao jednu od dve nove komponente Dunlopovih pneumatika.

Johann Zarco: „Veoma sam zadovoljan kako je prošao ovaj dan testiranja u Barseloni, nakon pobede prošle nedelje. Kiša je malo pokvarila dan, ali izvukli smo neke veoma pozitivne zaključke. Pored toga, iako smo testirali različita podešavanja, bili smo u mogućnosti da vozimo brzo skoro jednako brzo kao u trci a istina je da sam se osećao opuštenije na motociklu nego ranije. Takođe smo bili u mogućnosti da probamo jednu od novih komponenti koju je Dunlop dostavio, i osećaj je da je veoma dobra od samog početka, iako nismo mogli da odvezemo mnogo krugova. Ja se već radujem sledećem GP-u i pravljenju daljeg napredka u Moto2 šampionatu.“

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video