Zarco najbrži u skraćenoj trci

Moto2 trka startovala je u 12:20, ali je već u prvoj krivini nakon kontakta, izleteo Luis Salom, čiji se motocikl zapalio, a nakon čega je trka prekinuta i skraćena na 16 krugova.

U odloženoj, skraćenoj trci, najbrži je bio Johan Zarco, koji je do pobede stigao nadmašivši Rabata i Folgera, koji je prvih nekoliko krugova imao znatnu prednost.

Pet krugova nakon starta, Rabat uspeva da smanji razliku na manje od sekunde i približava se Folgeru. Duel između Folgera i Rabata iskoristio je Zarco. koji dolazi do druge pozicije, ispred Folgera.

Par krugova kasnije Zarco uspeva da obiđe Rabata i izbija na sigurno prvo mesto. U međuvremenu Folger gubi pozicije i Sam Lowes dolazi do treće pozicije.

Prateća grupa uspela je da sustigne Folgera, koji je trku završio na sedmoj poziciji, iza Rinsa, Luthia i Simeona. U prvih deset završili su i Kalio, Marquez i Corsi.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video