Zarco najbrži prvog dana

Johann Zarco je tokom današnjeg dana beležio savršene krugove i svoj novi Ajo Moto2 tim dovodi na čelo liste na kraju prvog dana u Valensiji.

Vreme koje je Zarco na Kalexu postavio iznosi 1m 34.754s. Nekadašnji WSS šampion Sam Lowes spreman ulazi u svoju drugu GP sezonu i tokom današnjeg dana biva 0,352 sekunde sporiji, što je bilo dovoljno da se njegov SpeedUp nađe na drugoj poziciji. Ujedno, on je jedini „ne-Kalexov“ vozač među deset najbržih.

Prošlogodišnji šampion koji želi da se upiše kao prvi višestruki šampion Moto2 kategorije danas se morao zadovoljiti trećim mestom sa zaostatkom od 0,391 sekunde. Tokom današnjeg dana Rabat koji vozi za Estrella Galicia tim podržan od strane Marc VDS Kalexa, doživeo je tri lakša pada.

Tomas Luthi završio je test na četvrtoj poziciji ispred Xaviera Simeona, Gresinijevog vozača koji je završio na petoj poziciji. Alex Rins je bio najbolji novajlija, jer je njegovo današnje vreme bilo dovoljno za šestu poziciju.

Luis Salom, Franco Morbidelli, Jonas Folger i Simone Corsi čine deset najbržih vozača koje je delila ukupno 1.141 sekunda.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video