Zarco najbrži na prvim treninzima u Japanu

Johann Zarco je u danu kada je proglašen za 2015 Moto2 šampiona zauzeo vrh tabele kombinovanih vremena na Twin Ring Motegi stazi. Francuz je osvojio titulu nakon što se jedini čovek koji je mogao da ga spreči od krunisanja u Japanu, bio prisiljen de zbog povrede povuče sa Velike nagrade.

Zarco je postavio vreme od 1’51.158 u FP2 i tako dan završio kao najbrži vozač, 0.039s ispred Alexa Rinsa. Rins je pri kraju treninga pao u desetoj krivini ali je njegovo vreme bilo dovoljno da zadrži drugu poziciju, ispred Luthija (+0.194s).

Sam Lowes (+0.382s) bio je četvrti najbrži, ispred Luisa Saloma (+0.552s) na drugom Paginas Amarillas HP40 Kalexu. Takaaki Nakagami je dan na svojoj domaćoj stazi završio na šestoj poziciji, uprkos tome što je bio jedan od brojnih vozača koji je pao u desetoj krivini tokom druge sesije.

Jonas Folger (AGR Team), Sandro Cortese (Dynavolt Intact GP), Axel Pons (AGR Team) i Hafizh Syahrin (Petronas Raceline Malaysia) kompletiraju prvih deset vozača.

Josh Hook (Technomag Racing Interwetten) koji zamenjuje povređenog Dominique Aegertera, takođe je bio jedan od vozača koji su pali i dan je završio na 28. poziciji. Wildcard vozači zauzeli su Yuki Takahashi (Moriwaki Racing) i Tomoyoshi Koyama (NTS T.Pro Project) zauzeli su 24. i 30. poziciju.

Kompletne rezultate pogledajte na: Moto2 FP1 i Moto2 FP2

 

 

 

Foto: motogp.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video