Zarco na pol poziciji u Moto2

Francuski vozač startovaće danas sa pol pozicije, ispred Simeona i Morbidellia. Vreme od 1:24,044 bilo je dovoljno da Zarco po četvrti put u sezoni krene s prve pozicije.

U izjavi koju je dao nakon treninga, Zarco kaže da očekuje ozbiljnu borbu, jer nije bio preterano brz. Vozio je dobro, sagledao je sve prednosti i slabosti. Njegov plan je da u prvim krugovima pobegne i drži prednost, ali je pitanje da li će uspeti.

Xavier Simeón vratio se u prvi startni red, posle velikog broja trka. Poslednji put startovao je iz prvog reda u Austinu, kada je ostvario pol poziciju. On je istakao da je spreman, motor je lepo uštelovan, te da očekuje da će voziti odlične krugove i da će pružiti dobru trku.

Franco Morbidelli, koji je i sam iznenađen ovako dobrim rezultatom. On će pokušati da isprati tempo, i ako u tome uspe, boriće se za pobedu.

Iz drugog startnog reda startovaće Thomas Luthi, Simone Corsi i Tito Rabat, dok će iza njihovih leđa biti domaći vozači Sandro Cortese i Jonas Folger, u društvu Britanca Sam Lowesa. Poslednji u prvih deset bio je Mika Kalio.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video