Zarco na pol poziciji u Japanu

Zarco, Japanese Moto2 race 2015

Zarco je odvezao najbrži krug (1’50.339) ikada na Twin Ring Motegi stazi, za preko pola sekunde brže od rekorda Tita Rabata iz 2014. (1’50.854). Francuz je uspeo da postavi svoje vreme uprkos hladnijim uslovima tokom subotnjeg podneva (temperatura staze 23˚C) i bio je bolji za 0.171s od Thomasa Luthija. Ovo je Luthijev prvi startni red još od Argentine.

Jonas Folger (+0.577s) kompletira prvi startni red u svojim najboljim kvalifikacijama još od Velike nagrade Katalonije. Sam Lowes (+0.614s) zauzeo je čelo drugog startnog reda na četvrtoj poziciji. Britanac je postavio isto vreme kao Alex Rins ali će startovati ispred Španca zbog boljeg vremena u narednom krugu. Rins je propustio prvi startni red po prvi put nakon šest trka.

Hafizh Syahrin odvezao je svoje najbolje kvalifikacije u sezoni i startovaće sa šeste pozicije, ali je bio 0.947s sporiji od Zarca.

Takaaki Nakagami trku na svojoj domaćoj stazi počinje sa sedme pozicije ispred Axela Ponsa (AGR Team), Sandra Cortesa (Dynavolt Intact GP) i Lorenza Baldassarrija (Forward Racing) koji kompletiraju prvih deset vozača.

Kompletni rezultati Moto2 kvalifikacija: Moto2 Japan

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video