Zarco i u Češkoj

Johan Zarco učinio je još jednu Moto2 trku dosadnom, prošavši kroz cilj sa skoro sekundom i po prednosti nad konkurentima koji su bili nemoćni.

Tito Rabat uspevao je u nekoliko krugova da smanji zaostatak na 0,7 sekundi, ali na kraju nije uspeo. Prošao je kroz cilj kao drugoplasirani, ispred Alexa Rinsa koji je prošao 0,3 sekundi iza Rabata. Iako je u jednom trenutku delovalo da će Alex Marquez ući u duel sa Rinsom, to mu nije pošlo za rukom i trku završava na četvrtoj pozicji.

Sam Lowes od samog starta je nadoknađivao pozicije, ali boje od pete pozicije nije mogao, ali je Folger uspeo da dođe do pozicije šest. Luthi, Cortese, Salom i Morbidelli završili su ovu krajnje dosadnu trku među prvih deset vozača.

Poene su još osvojili i Simone Crosi, Takaaki Nakagami, Dominic Aegerter, Hafizh Syahrin i Mika Kalio. Najuzbudljiviji deo trke bio je salto Johana Zarca kojim je proslavio i ovu pobedu.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video