Zarco i Kent mogu do titule

Možda je odluka o šampionu MotoGP klase daleko, ali Moto2 i Moto3 klase priredile su nam pravo iznenađenje za 2015. godinu jer se šampioni mogu znati već ovog vikenda.

Johann Zarco propustio je prvu šansu koju je imao u Aragonu, jer je trku završio na šestoj poziciji, ali sada mu je titula mnogo realnija. Francuz u generalnom plasmanu trenutno vodi 78 poena u odnosu na Rabata, jedinog konkurenta za titulu. Ukoliko nakon trke u Motegiju razlika bude 75 ili više poena, Zarco će biti šampion tri trke pre kraja.

Matematika kaže da ćemo u Japanu možda saznati i ko je novi Moto3 šampion. U generalnom plasmanu Danny Kent ima 55 poena više u odnosu na Bastianinia, nakon što su obojica pali u poslednjem krugu u Aragonu. Prednost od 75 poena u odnosu na Italijana Kent može ostvariti i ukoliko Enea pobedi, a on bude drugi.

Šta će se zapravo dešavati, videćemo u nedelju na stazi.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video