Zarco do pobede u odličnoj trci

Osvajač pol pozicije Johann Zarco nije imao dobar start, te je na čelo trke izbio Tito Rabat. Lowes je bio drugi, a Rins treći, dok je Francuz ostao zarobljen u gužvi iza.

Početkom trke, Lowes i Rabat smenjivali su se na prvoj poziciji, da bi im se ubrzo približio i Rins. Sredinom trke, Rins izbija ispred Rabata, ali tu poziciju zadržava samo dva kruga. Deset krugova pre kraja trke Zarco, koji je vredno radio kako bi smanjio prednost, stigao je do treće pozicije.

Tokom poslednjih deset  krugova, Rabat, Rins i Zarco gotovo da su bili jedan drugome na točku, ali obilaženja gotovo da nije ni bilo sve do samog kraja.

U poslednja dva kruga odigrala se velika bitka, u kojoj je Zarco obišao Rinsa, a zatim i Rabata. U pokušaju da obiđe Zarca u poslednjim krivinama, Rabat greši na kočenju i na drugo mesto izbija Rabat. Na kraju je poredak – Zarco, Rins, Rabat.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video