Zarco: „Bio je to težak vikend“

Zarco je na treninzima obično među prvih pet vozača, pokazujući na trenutke brzinu ali pravi potencijal krije do dana trke, nažalost tokom treninga u Aragonu, Zarco je počeo da pokazuje da pritisak utiče na francuskog vozača. Trka je bila prekinuta zbog isticanja crvene zastave a to nije išlo po Zacovom planu.

Zarco nije uspeo da ponovi dobar start u drugom pokušaju, gubi tri pozicije u prvoj krivini i ostaje zarobljen u drugoj grupi dok se vodeći odvajaju. Zarco je bio primoran da gleda Tita Rabata rivala za osvajanje titule kako izmiče i osvaja pobedu. Zarco će sledeću šansu za osvajanje titule imati u Motegiu.

Johann Zarco: „Najvažnije je što sam ovog vikenda osvojio 10. važnih bodova koji mi omogućuju da budem bliže tituli. Vikend je bio težak, nisam imao mogućnosti da se opustim. U trci su bila dva starta, prvi je bio prilično dobar ali drugi nije. Znao sam da mogu voziti sa vodećim vozačima, ali nisam bio u stanju da to uradim jer nisam bio dovoljno opušten. Nisam ovo očekivao, ali desilo se. Osećao sam pritisak. Izvukao sam pouku iz ove situacije i to je veoma važno za narednih nekoliko trka. Krajnji rezultat nije loš, tako da se radujem odlasku u Japan i borbi za pobedu.“

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video