Zalužani ugostili najbrže

Autodrom Zalužani kraj Banja Luke ovog je vikenda bio domaćin centralnog auto dešavanja u regionu. Tokom vikenda vožen je veliki broj trka, koje su se bodovale za šampionate CEZ, Hrvatske, BiH i Srbije.

Naravno, nas je najviše zanimao učinak takmičara koji su se bodovali za šampionat Srbije. U CEZ šampionatu takmičari iz Srbije su pokupili najznačnija priznanja.

U Diviziji 3, klasi mali N Cvetić Branislav, pobednik sa Mišeluka, došao je do još jedne pobede. Drugi je kroz cilj, sa zaostatkom od 0.983 sekunde prošao mladi Jovan Lazarević. Lazarević se zahvaljujući osvojenoj drugoj poziciji popeo na drugo mesto u šampionatu.

Jovanović Petar, vozač ASK Tošić Racing zauzeo je treću poziciju u trci i kući nosi prvi pehar u sezoni. Iza Jovanovića, sa oko 2,5 sekunde zaostatka kroz cilj je prošao Đorđe Ristić, dok je Nikola Jovanović bio peti.

Pozicija šest pripala je Panić Danijelu, a Milisavljević Zoran je kroz cilj prošao kao sedmoplasirani. Nebojša Babić prošao je kroz cilj kao osmi. Pozicije devet i deset pripale su Milenković Mihajlu i Radojković Aleksi. Trka je prošla bez većih incidenata, uz uobičajena „čukanja“ za klasu mali N.

U Diviziji 4, klasi Hibrid prva tri vozača trku su završili u manje od jedne i po sekunde. Za razliku od Mišeluka, pobednik druge trke sezone je Viktor Davidovski, koji je tokom celog vikenda bio najbrži. On je uspeo da iza sebe zadrži Predraga Lambašu koji je kroz cilj prošao kao drugoplasirani sa nešto više od pola sekunde zaostatka i Pavlićević Marka koji je, kao trećeplasirani, za Lambašom zaostajao 0,813 sekundi.

Tempo prve trojice gotovo da niko nije mogao da isprati, pa je četvrtoplasirani Milorad Simunović kroz cilj prošao sa 27 sekundi zaostatka za vodećim Pavlićevićem. Međutim, Simunović nije imao lak posao, jer su mu za vratom disali Božidar Stoiljković i Nenad Mijaljević, koji su trku završili na pozicijama pet i šest.

Pantelić Aleksandar završio je trku na poziciji sedam, Petar Miloradović je bio osmi, a Željko Pisarić deveti. Deseta pozicija pripala je Nastasijeviću.

Trku Divizije 5 obeležilo je prevrtanje lokalnog heroja Bojana Simića Turbeta. Naime, tri kruga pre kraja trke, Simić je sa druge pozicije zakačio prvoplasiranog Ćopića, nakon čega je izleteo i prevrnuo auto na krov. Branko Ćopić uspeo je da nastavi trku bez problema i kroz cilj prolazi kao pobednik.

Vojinović Radmilo trku je završio na drugoj poziciji sa 0,6 sekundi zaostatka, dok je Filipović Dragan zauzeo najniži stepenik pobedničkog postolja. Mario Zahirović završio je trku na četvrtoj poziciji.

Takmičari Divizije 6, po odluci organizatora, vožena je kao poslednja. Najbrži na treningu bio je Aleksandar Tošić koji je i poveo neizvesnom trkom. Tošić je vodio sve do šestog kruga, kada ga u ukosnici obilaze Mirko Milovanović i Darko Božilović.

Mirko Milovanović izbija na čelo kolone, ali već u sledećem krugu dolazi do pucanja zadnjeg diska na njegovom Fordu, usled čega Mirko izleće sa staze u krivini kod jezera. Da sreća ove sezone nije na strani Aleksandra Tošića pokazalo se u istom krugu. Naime, Tošić je imao problem sa motorom svoje Honde, usled čega je došlo do prolivanja ulja na stazi.

U tom trenutku, na stazu izlazi vozilo sigurnosti, koje je na istoj ostalo do samog kraja trke. Poredak na pobedničkom postolju trke u Banja Luci je – Darko Božilović, Dragan Stojković i Nemanja Milovanović. Pozicija broj četiri pripala je Slobodanu Radosavljeviću, dok je Igor Bogatinoski zauzeo poziciju broj pet.

foto: arhiva

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video