Auto trke Brdske trke Rally

Za vikend reli i brdo na Beranovcu

Vojni poligon Beranovac nadomak Kraljeva dugo je godina poznat po kružnim auto i moto trkama. Čelnici Sportskog auto i karting saveza Srbije uvideli su mogućnost održavanja i drugih disciplina na ovom poligonu.

Krajem prošle godine komisija je izašla na teren, te su obe staze dobile potrebne dozvole kako bi se našle u kalendaru.

Prema satnici SAKSSa u subotu će se voziti brdska trka. Takmičari će se tokom prepodneva upoznavati sa stazom koja je nepoznata svima, dok je start prve trke zakazan za 13:30. Start druge trke biće održan po završetku prve.

Velika novina za srpski automobilizam svakako je reli trka koja će se na Beranovcu voziti u nedelju. Voziće se dve lokacije sa po tri prolaza, a start je zakazan za 13:30 časova, kao i prvog dana. Reli staza duga je 56.4 kilometara, od čega 43.5km čine brzinci.

Pored relija veliku pažnju u celom događaju privućiće i predstavljanje nove discipline za vozače DRAG takmičenja ili 402m. Da podsetimo, SAKSS je ove godine uveo kao zvaničnu disciplinu takmičenje na 402m. Predstavnici i takmičari ove discipline predstaviće svoje automobile i održati trku odmah u subotu po završetku brdske trke. Tim povodom kontaktirali smo Aleksandra Kostadinovića, predstavnika discipline za 402m.

„Približava se veliki dan za srpski auto sport, a to je dan kada će na Beranovcu ponovo zasijati sportsko sunce. Očekujemo veliki broj, na prvom mestu takmičara, ali prvenstvo ovoga puta dajemo gledaocima bez kojih u bilo kom sportu nema draži i uspeha. U tom pravcu mi iz discipline 402m dolazimo da budemo deo velike porodice koja se zove Sportski Auto Karting Savez i da svojim skromnim doprinosom budemo deo nove istorije ovoga sporta. Dakle, želimo posebno da istaknemo da će gledaoci kao i svi učesnici „Beranovac Auto Show 2016″ biti upoznati sa disciplinom 402m i da će imati priliku da uživo gledaju takmičarska vozila koja su u samom regionalnom vrhu pomenute discipline. Želimo da se zahvalimo generalnom sekretaru gospodinu Goranu Toromanu i predsedniku Dejanu Čoloviću na pozivu i ukazanom poverenju. Veliki pozdrav i zahvalnost vama i vašim čitaocima, kao svim ljubiteljima auto sporta.“

Karte će se prodavati po ceni od 300 dinara, pa pozivamo sve ljubitelje auto sporta da dođu u što većem broju i prisustvuju otvaranju nove sezone šampionata Srbija u auto trkama.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video