Auto trke Rally

Za vikend počinje 48. Serbia Rally

Vikend koji je pred nama doneće mnogo uzbuđenja za sve posetioce i ljubitelje relija, a kada se na to doda veliki broj stranih posada sigurni smo da će publika imati šta da vidi.

Ceremonijalnim startom u petak 18. septembra od 20 časova na Gradskom trgu u Užicu, startovaće po 48. put čuveni Serbia Rally. U organizaciji Auto moto saveza Srbije, reli će se bodovati za Šampionat Srbije, Šampionat Bosne i Hercegovine, CEZ Šampionat, kao i za evropski Rally Trophy.

U ukupnoj dužini od 293,80km, od koga su 150,92 kilometra specijalnih ispita, takmičari će po dva puta voziti dobro poznate brzince Vrela, Lokva i Duboko. Takmičari će servisno parkište u subotu napustiti negde oko 10 časova, dok je start prvog brzinskog ispita Vrela u 10:19 časova.

Nedelja će biti nešto izmenjana, vozači će voziti iste brzince, ali u suprotnom smeru, te je start prvo nedeljnog brzinskog ispita u 9:39 časova.

Najviše pažnje sigurno će privući posade sa atraktivnim automobilima Rashid Al Ketbi / Karina Hepperie u Ford Fiesti R5, odnodno turska posada Murat Bostanci / Onur Vatansever sa Ford Fiestom S2000.

Posle održanog 9. Rally Jahorina, mnoge domaće posade sa nestrpljenjem očekuju prve reli kilometre ove sezone. Najbrojnije i najzanimljvije će sigurno biti u klasi 1, malom N-u, gde posada Nenad Mirković / Stefan Mitrović brani prošlogodišnju titulu, a među prijavljenima su još jedina posada iz ove klase na reliju Jahorina Kotorčević / Pejić, kao i povratnik na reli scenu Zoran Šolajić sa svojim suvozačem Igorom Đukanovićem.

Od zanimljivih iznenađenja biće Mile Cvijetičanin koji će umesto u Škodi Feliciji ponovo biti za volanom svog Juga 1300, koji će u svojoj klasi imati još pet posada sa kojima će voditi velike okršaje.

 

Kompletna lista prijavljenih takmičara:

lista prijavljenih

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video