Enduro Moto trke

Za vikend na Tari – Xross

Danas je na Tari startovao Xross challenge, njapopularnije Enuduro takmičenje u Srbiji koje se održava treću godinu za redom, a na startu se našlo 46 motocikala.

Danas je vožen prolog, gde je u klasi A najbrži bio Austrijanac Philipp Bertl, ispred Novozelanđanina Chrisa Bircha i Slovenca Miha Spindlera. U ovoj klasi voze još i takmičari iz Slovenije, Hrvatske, Velike Britanije i Nemačke, a naših takmičara koji su startovali je šest. Najbrži među njima bio je Filip Lilić na 115 poziciji.

U klasi B svih 19 takmičara je iz Srbije. Goran Đoković na KTMu 350 EXC bio je najbrži, ispred Ivana Prodanovića i Filipa Grbovića koji su bili na KTMu 250 EXC.

Start drugog dana planiran je za sutra od 9 časova. Trka će se završiti do 17 časova, dok će se prvi rezultati pojaviti oko 20h, sat vremena pre objave zvaničnih rezultata i startne liste za treći dan.

Nedelja će trajati nešto kraće, pa će tako vozači startovati u 9 časova, ali je kraj planiran već za 13 časova. Pola sata kasnije objaviće se nezvanični rezultati, a do 14h biće dostupni i konačni rezultati trke.

foto: Predrag Vučković

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video