Yvan Muller predvodio Citroen do pobede

Francuski vozač zabeležio je novu pobedu na prvoj trci u WTCC šampionatu održanoj na stazi u Slovačkoj. Francuz je startovao ispred svojih kolega Lopeza i Loeba, dok su se iza njih nalazili Huff, Catsburg, Valente, Ma Quing Hua, Chilton i Tarquini.

Muller je na početku trke zadržao prednost ispred Lopeza i Loeba koji su vodili veliku bitku sve do treće krivine. Huff je uspeo da se održi na četvrtom mestu, dok je njegov timski kolega Catsburg pao na osmu poziciju. Citroeni su se polako odvajali od ostatka karavana, a u drugom krugu bitku za poslednji poen vodili su Tiago Monteiro i Norbert Michelisz.

Već posle četiri kruga Yvan Muller pravi prednost od 1.4 sekunde u odnosu na drugoplasiranog Jose Mariu Lopeza. Ma je imao veoma loš start zbog čega je pao na začelje kolone, ali je u tim momentima uspeo da se probije do 12. mesta. Ipak, Kinez je sam sebi ponovo zagorčao život, jer je zbog manjeg izletanja sa staze opat pao iza Toma Coronela.

Jaap van Legen je samo dva kruga kasnije odustao od trke i otišao u garažu. Norbert Michelisz, zbog određenih problema sa automobilom, nije uspeo da skrene u prvoj krivini, te je produžio pravo i završio u šljunku. Mehdni Bannani i Catsburg su takođe uporili na stazi i otišli do boksa a koji momenat kasnije istu stvar je učinio i kinski vozač Citroena.

U samom finišu trke Nestor Girolami uspeo je da obiđe Stefana D’Astea i preuzme 10. mesto. Yvan Muller je bez većih problema održao prednost i pobedio na trci ispred Jose Marie Lopeza i Sebastiana Loeba. Četvrti je bio Rob Huff, peti Hugo Valente a sa svojim šestim mestom Gabriele Tarquini bio najbolje plasirani vozač Honde.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video