Yonny Hernandez od naredne sezone u Aspar timu

Apsar je potvrdio potpisivanje ugovora sa Yonny Hernandezom za MotoGP sezonu 2016. Međutim nije bilo pomena ko će biti njegov timski kolega ili čije će agregate koristiti Aspar.

Nicky Hayden i Eugene Laverty trenutno se za španski tim trkaju na Hondama otvorene klase, tim je na početku sezone ostao bez glavnog sponzora Drive M7 i kružile su glasine da će u 2016. preći na Ducatijeve mašine.

„Veoma sam uzbuđen što ću se pridružiti Aspar timu, pokušavali smo da radimo zajedno nekoliko sezona ali nikada nismo postigli dogovor, ali smo sada na kraju ipak zajedno,“ rekao je Hernandez.

„Zaista sam srećan što činim deo Aspar tima, i moj cilj je da naporno radim i dam sve od sebe kako bih naredne sezone postigao najbolje moguće rezultate za tim. Znam da je Aspar tim veoma profesionalan i siguran sam da naredne sezone možemo postići visok nivo.“

„Ovo je pobednički tim, kao što su i pokazivali tokom mnogo godina, i ja verujem da se brzo možemo prilagoditi promenama za 2016. i izvući korist iz njih. To će biti novi izazov, jer će svi vozači početi od nule sa novom elektronikom i novim gumama.“

Hernandez je trenutno 14. u generalnom plasmanu a njegov najbolji rezultat bila je osma pozicija u Le Manu.

Već je potvrđeno da će njega u Pramac-u zameniti Scott Redding.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video