Yamahin tim najbrži na završnom testu u Suzuki

Yamahain fabrički tim za 8 časova Suzuke sastavljen od MotoGP zvezda Bradleya Smitha i Pola Espargara bio je najbrži tokom finalnog oficijalnog testa pred trku izdržljivosti.

Zajedno sa Katsuyuki Nakasuga, vozači Tech 3 tima u početku su se fokusirali na učenje izazovne japanske staze i nepoznate Superbike mašine.

Drugog dana oni su takođe vozili Nakasugijevu mašinu, pošto su se složili da je prioritet pronalaženje set-upu koji će svoj trojici odgovarati.

Srećom, nije bilo previše razlike u njihovim želenim podešavanjima i prema Yamahi, tim je uspeo da zabeleži najbrža prolazna vremena tokom oba dana, 2m 07.995s prvog dana a zatim i 2m 08.167s tokom drugog dana.

Honda MuSASHi RT HARC-PRO tim predvođen dvostrukim MotoGP šampionom Casey Stonerom, World Superbike novajlijom Michael Van der Markom i HRC-ovim test vozačem Takumi Takahashijem ostvario je peto najbrže vreme, sa najboljim vremenom od 2m 8.495s.

Trka 8 časova Suzuke održava se 26. jula.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video