Yamahe na prve dve pozicije

U Japanu, na stazi Motegi gledali smo krajnje neizvesne kvalifikacija u kojima je najbolje vreme postavio Jorge Lorenzo u poslednjim sekundama.

Nakon što je sat otkucao 00:00 Marquez, Rossi i Lorenzo bili su na brzom krugu. Marquez je prvi prošao kroz cilj, ali bolje od treće pozicije nije moglo. Drugi kroz cilj prolazi Rossi koji spušta Lorenzovo vreme koje je držao tokom čitavog treninga i izbija na čelo. Poslednji kroz cilj prolazi Lorenzo svega 0,081 sekundu brže od Rossija i preuzima pol poziciju.

Dovizioso, Iannone i Pedrosa nisu mogli da isprate ritam vodećih i startovaće iz drugog startnog reda, dok je treći startni red rezervisan za Aleixa Espargara, Crutchlowa i Smitha.

Poslednji u prvih deset bio je Vinales, a iz četvrtog reda će uz njega startovati Pol Espargaro i Redding. Najbolji među ostalima, koji se nisu plasirali u Q2 bio je Bradl, koji će uz Hernandeza i Nakasugu startovati iz petog reda.

MotoGP trka se vozi u noći između subote i nedelje s početkom od 7 časova, dok je start Moto3 trke zakazan za 4:00.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video