Yamaha predstavila Rossijevu i Lorenzovu YZR-M1 za 2015

Yamaha je predstavila fabričku YZR-M1 sa nadom da će Valentino Rossi i Jorge Lorenzo prekinuti dominaciju rivalske Honde i Marca Marqueza.

Novi YZR-M1 zvanično je predstavljen tokom Movistar Yamaha zvaničnog predstavljanja tima u Madridu.

Yamaha se nada da će ovaj motocikl prekinuti trenutnu nadmoć Marqueza i Honde. Španska senzacija, Marquez pobedio je na rekordnih 13 trka u 2014. i uspešno odbranio titulu osvojenu u istorijskoj sezoni 2013 u kojoj je učestvovao kao novajlija.

Rossi je predstavljao najveću pretnju po Marqueza u zapanjujućoj sezoni za devetostrukog šampiona sveta, koji je osvojio 13 podijuma na 18 trka, uključujući dve pobede u Misanu i Phillip Islandu.

On je pobedio timskog kolegu Lorenza i rivala iz Repsol Honde, Dania Pedrosu u generalnom plasmanu i uveren je da će sa novom 2015 YZR-M1 biti ozbiljan kandidat za desetu titulu šampiona sveta.

Rossi and Lorenzo počeće svoje pripreme za sezonu 2015 sa prvim predsezonskim testom na Sepnag stazi u Maleziji.

Generalni direktor Yamaha Motor Racing, Lin Jarvis: „Prošle godine imali smo čast da predstavimo naše novo partnerstvo sa Movistar, brendom koji ima bogato nasleđe u MotoGP šampionatu.“

„Uživali smo u zaista važnoj i veoma pozitivnoj 2014. godini, prvoj godini naše saradnje. Ove godine odlučili smo da predstavimo novi motocikl u mestu Moviestara, na Districto Telefónica u Madridu. Odavde počinje nova sezona, i nova avantura za sve nas. Slovo „M“ (Moviestar) na oplati našeg motocikla je ove godine čak i veće i predstavljaće još bolju zajednicu između nas. Ponovo smo srećni što imamo dva velika šampiona u timu i dvojicu najboljih vozača na svetu, Valentina Rossija i Jorge Lorenza. Obojica žele da ostvare svoj cilj, da pobeđuju na trkama i osvoje titulu i ja sam siguran da će zajedno kao fabrički vozači Movistar Yamaha MotoGP tima posvećeno raditi kako bi učinili svoje motocikle bržim i još konkurentnijim u takmičenju sa našim rivalima.“

„Sa naše strane, uveravam vozače da će  Yamaha Motor i svi u Movistar Yamaha MotoGP timu biti posvećeni i fokusirani kako bi im pružili svu podršku koja im je potrebna za ostvanjenje njihovog i našeg zajedničkog cilja. Ja željno isčekujem start nove sezone i zajedno smo spremni za takmičenje i nove pobede u 2015.“

2015-m1-12015-m1-2

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video