„Yamaha pomalo kasni sa prezentacijom“ – Rossi

Valentino Rossi je priznao da Yamaha pomalo kasni sa pripremama za predstojeću sezonu, u odnosu na konkurentske proizvođače, a sve zbog situacije koja ih je zadesila na kraju prethodne sezone.

Italijan je otkrio da će Yamaha tokom prvog testa u Sepangu oprobati i M1 sa rezervoarom smeštenim ispod sedišta, a sve u cilju boljeg rasporeda mase, koji bi se prilagodio novoim Michelin pneumaticima.

Popularni doktor je izjavio da bi svaki proizvođač voleo da ima probleme kao oni, jer su se tokom 2015. godine oba vozača borila za titulu. Problem je nastao već u Misanu kada su svi osim Yamahinog dvojca testirali Michelin pneumatike i u Valensiju stigli spremni, sa već nekim podacima, dok kod Yamahe to nije bio slučaj. Oni su se bavili aktuelnom sezonom do samog kraja.

Rossi se pored promene pozicije rezervoara, osvrnuo i na novu elektroniku, koja je, kako on kaže, veoma slična onoj koja je korišćena tokom sezone 2008. Međutim, Italijan ne sumnja u Yamahine inženjere, da će sve to dvoesti u red.

Šta nas tek čeka od Yamahe u 2016. godini saznaćemo već za dve nedelje kada će se u Sepangu voziti prvi ovosezonski test.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video