Moto trke MotoGP

Yamaha partner VR46 akademije

Yamaha je pristala na trogodišnji partnerski ugovor sa vozačkom akademijom Valentina Rossija. Oni će u naredne tri godine Rossijevoj akademiji biti zvanični partneri i snabdevaće akademiju motorima.

Podršku VR 46 akademiji će pružiti u vidu 26 motora R i YZ serije kako bi vozači koji treniraju na VR 46 Moto ranču i stazi Misano mogli da razvijaju svoje vozačke sposobnosti.
Ovakav ugovor će omogućiti vozačima akademije prvi kontakt sa Yamahinim motorim, dok će Yamaha da prati njihov napredak još u najranijim fazama trkačke karijere. Yamaha takođe planira da podrži akademiju kroz obuku vozača u sferama PR-a, promocija i timskih očekivanja kako bi bi vozači imali uvid u to šta Yamaha očekuje od njih, ako bi jednog dana nadajmo se postali vozači Yamahinog tima.
Svetski šampionat je u vrhu vozačke piramide. Yamaha je trenutno u procesu stvaranja „među sistema“ tj., programa upravo za razvoj mladih talenata.
VR 46 akademija će u tom sistemu imati zadatak da obučava i daje smernice mladim vozačima. Glavni zadatak akademije biće da motiviše vozače i da im pomogne na svakom koraku njihovog puta ka vrhu piramide.

Prvi potez Yamahe u 2016. je da određen broj najboljih vozača koji se takmiče u azijskom šampionatu Asia Road Racing Championship‘s – Asia Production 250 kao i neke vozače iz drugih kategorija šampionata pošalje na Akademiju.
Planirane su dve jednonedeljne obuke u 2016. Ovi talentovani mladi vozači će imati priliku da treniraju sa vozačima VR46 akademije. Rame uz rame sa njima vežbaće u teretani, i voziće na VR46 moto ranču i stazi Misano na već predodređenim YZF-R3 i YZ250F motorima.

Uz neograničen pristup svim prostorijama akademije i saradnje sa najboljim timom akademije, vozačima će se ukazati prilika da ih obučava i sam Valentino Rossi.

Lin Jarvis: „Jako sam srećan što možemo i zvanično da kažemo da ćemo sarađivati sa VR 46 akademijom. Akademija je nastala kao prirodan nastavak Rossijeve ljubavi prema motociklizmu i trkanjem, kada se posvetio ideji da podrži i neke naredne generacije vozača, podržava razvijanje njihovih talenata i veština kako bi i oni jednog dana postali svetski prvaci. Yamaha ima istu strast prema obučavanju mladih i širom sveta imamo razne programe koji podstiču i razvijaju mlade talente kako bi ostvarili njihove snove da budu najbolji. Ovaj program pružiće priliku malom broju vozača da steknu znanje tokom boravka i treniranja na akademiji i da uče direktno od „Majstora“.
Podjednako važan vid ovog partnerstva je i tehnička podrška Yamahe timu VR46 akademije. Učestvovaćemo u obuci VR46 vozača i snabdevaćemo akademiju motorima. Sigurno će barem neki od polaznika akademije sutra biti član fabričkog tima Yamahe. Zato ćemo pažljivo posmatrati njihov napredak na akademiji.“

Valentino Rossi: „Neverovatno sam uzbuđen i srećan zbog novog partnerstva VR46 akademije i Yamahe. Kroz akademiju činimo mnogo toga interesantnog za naše mlade i talentovane vozače, mislim da nismo mogli da nađemo boljeg partnera od Yamahe kako bi stvorili najbolje moguće uslove da brže sazrevaju kao vozači i da poprave svoj učinak na stazi. Mnogo mi se sviđa to što su u ugovoru dve stvari do kojih mi je jako stalo; Yamaha i moja vozačka akademija. Nadam se da ćemo ovim partnerstvom postignuti velike uspehe.
Mislim da ćemo postići dobre rezultate jer smo svi posvećeni razvoju vozača. Planiramo mnogo aktivnosti kako za akademiju tako i za vozače. Yamaha je pokrenula mnogo ovakvih inicijativa i zahvalio bih im se na ovoj prilici. Radujem se tome što ću upoznati nove vozače koji će doći na treninge u 2016. Siguran sam da će im biti lepo na akademiji i da ćemo se dobro zabaviti. Možda se među njima kriju neki novi talenti!“

Video