Moto trke MotoGP

Yamaha je MotoGP šampion

Osmi dvostruki podijum za vozače Yamaha Movistar MotoGP tima znači samo jedno – Yamaha je prvi put nakon 2010. godine šampion u konkurenciji timova.

Šezdeseta pobeda za Lorenza i 209. podijum za Rossija doneli su Yamahi timsku titulu četiri trke pre kraja sezone. Po prvi put od 2010. godine predstavnici Yamahe podigli su trofej i na taj način prekinuli dominaciju Repsol Honde dugu četiri uzastopne godine.

Sa Lorenzovih šest i Doktorovih četiri pobede, Yamaha je ove godine osvojila 10 od 14 ukupno voženih trka. Da je Yamha napravila dobru stvar ove godine govori i činjenica da se za titulu bore baš dva njena vozača i da je trenutna razlika među njima samo 14 poena u korist Rossija.

Lorenzo je izjavio kako je izuzetno ponosan na uspeh koji su postigli, te da je ponosan na ceo tim koji u Japanu vredno radi na usavršavanju Yamahe. Njihov glavni problem bilo je skretanje, ali od ove godine i taj problem je rešen, tako da Lorenzo nije krio zadovoljstvo.

Valentino Rossi je takođe istakao da je srećan što je tim uspeo da u ovolikoj meri unapredi motor. Posebno je istakao napredak, kako u odnosu na prethodnu godinu, tako i u odnosu na Hondu.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video